Thema

Ransomware

Ransomware wordt gezien als een van de grootste dreigingen voor cybersecurity. Welke maatregelen kan je nemen om de kans op een cyberincident te minimaliseren?

Toegankelijke experts

Onze Nederlandse experts zijn 24/7 bereikbaar en kunnen bij een dreiging meteen voor je in actie komen.

Kan je jouw organisatie beschermen tegen ransomware?

Tegenwoordig is het niet meer zozeer de vraag of je getroffen wordt door ransomware, maar wanneer je getroffen wordt.

Steeds meer organisaties worden slachtoffer van ransomware: grote bedrijven, kleine bedrijven, banken, ziekenhuizen, overheidsinstellingen… Geen enkele bedrijfstak blijft gespaard en de schade kan enorm zijn.

Het nemen van preventieve maatregelen, het inrichten van detection and response technieken en het zorgen voor een goed incident response plan helpen om de impact van een mogelijke ransomware-aanval te minimaliseren.

Altijd beschikbaar

Verklein de kans op ransomware

Security Behavior

Medewerkers leren elk op hun eigen manier. Door trainingen aan te bieden die aansluiten bij de doelgroep en bijvoorbeeld phishingmails te simuleren, helpen wij je medewerkers leren om mogelijk verdrachte situaties te herkennen en daar op een passende manier op te reageren.

Technische maatregelen

Door gebruik te maken van diverse technische maatregelen, zoals vulnerability management, endpoint en netwerk detectie en response kan je de kans dat jouw organisatie getroffen wordt verkleinen. Ons T-SOC kan je daarbij helpen en een groot deel van de werkzaamheden uit handen nemen.

Monitoren deep- en darkweb

Door te monitoren welke gegevens er over jouw organisatie en jouw medewerkers bekend zijn op het deep- en darkweb kan er al in een vroeg stadium geanticipeerd worden op mogelijke dreigingen. Wij kijken bijvoorbeeld naar gebruikers-gegevens, of de registratie van een look-alike domein.

Toename in ransomware-aanvallen

Welke maatregelen neem je om de kans dat jouw organisatie slachtoffer wordt te verkleinen?

Hoe komt de ransomware binnen op jouw netwerk? Dat kan op verschillende manieren. Vaak komt ransomware binnen via een phishing-mailtje. Een medewerker geeft inloggegevens prijs en vandaaruit ontwikkelt de aanval zich.

Geavanceerde technologie maakt het steeds lastiger om phishing-berichten te herkennen. Het is daarom belangrijk om medewerkers continue te trainen op het herkennen van phishing. Daarnaast kunnen oplossingen zoals endpoint detection and response (EDR) en network detection and response (NDR) helpen om al in een vroeg stadium afwijkend gedrag te detecteren, zodat direct ingegrepen kan worden.

Het kan ook gebeuren dat de cybercriminelen binnendringen via een zwakke plek in het bedrijfsnetwerk, zoals een laptop met verouderde beveiligings-software of oude systeemsoftware. Het updaten van applicaties en systemen is essentieel om ervoor te zorgen dat cybercriminelen geen gebruik kunnen maken van bekende kwetsbaarheden.

Als het dan misgaat, is een goede back-up essentieel. Soms is de back-up echter zelf ook versleuteld of gewist door de criminelen. Dan is het leed vaak niet te overzien. Het nemen van de juiste maatregelen is essentieel om ervoor te zorgen dat een mogelijke ransomware-aanval al in een vroeg stadium wordt gestopt.

Neem contact met mij op

over de verdediging tegen ransomware

Ik wil graag meer weten over de mogelijkheden om mijn organisatie te beschermen tegen ransomware. Neem contact met mij op.

Ja, ik wil meer informatie ontvangen

Tesorion gebruikt jouw gegevens voor het versturen van de gevraagde informatie. Daarnaast worden je gegevens mogelijk gebruikt voor commerciële opvolging. Je kunt je op elk gewenst moment hiervoor afmelden via de link in de e-mail. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Vertrouwd door toonaangevende organisaties in Nederland

Aangenaam, wij zijn Tesorion

Tesorion is een 100% Nederlandse, onafhankelijke cybersecuritydienstverlener. Wij bestrijden cybercriminaliteit en minimaliseren bedrijfsrisico’s. Tesorion beschermt jouw organisatie 24/7 dankzij onze technologie en meer dan 100 experts.